1. Szivárvány csoport

A Szent Piroska Katolikus Óvoda Óvoda Szivárvány csoportja vagyunk. Úgy éreztük, hogy gyermekeink sokszínűségét, derűsségét, vidámságát ez a név fejezi ki a legjobban.

Csoportunk néphagyományőrző szemléletű, melynek mindennapjaiban a néphagyományőrzés nem külön témaként jelenik meg hanem beleépítve az ünnepekbe és a hétköznapokba. Kisgyermekeink koruknak megfelelő szinten, észrevétlenül ismerik meg a naptári év jeles napjait, hagyományos és emberi élet sorsfordulóihoz kapcsolódó ünnepeit, a hétköznapok szokásőrző tevékenységeit évről-évre visszatérő jelképekkel, élményszerű cselekvésekkel együtt. Sok tevékenységünk kapcsolódik gyermek közeli világnapokhoz. A mindennapok néphagyományőrző tevékenységei a földhöz, a természethez a természetes anyagokhoz való kötődésen belül ismertetik meg a gyermekeket az óvodában is megvalósítható értékőrző szemlélettel. Valljuk, hogy a népdalok éneklése, hallgatása, a népi játékok, a hagyományok megismerését, továbbélését segítik. Csoportunkban naponta lehetőség nyílik játékos mozgásra, kiegészülve mozgásos népi játékokkal.

Ezek az élmények a közösségi érzés erősítésére, egymás megbecsülésére, szeretetére, elfogadására neveli őket egyben.

Szemléletünkben óvoda és a család partnerkapcsolatát rendkívül fontosnak tartjuk a gyermekek együttnevelése szempontjából.

Az értelmi képességek fejlesztése mellett nagyon fontosnak tartjuk az érzelmi nevelést, az egyéni és a közösségi szokások, szabályok megismerését, betartását a munkára nevelést, valamint a környezetvédelemre és az egészséges életmódra való tudatos odafigyelést.

A csoportunkba járó kisgyermekek szeretetteljes környezetben, vidáman, élményekben gazdagon, játékosan nevelkednek. Hisszük, hogy ez hozzájárul a boldog gyermekkor biztosításához az óvodás évek alatt.

Vallásos nevelésünk elsősorban a keresztény értékek megismertetésében nyilvánul meg , melyek a következők:bizalom, szeretet, jóindulat,megbocsátás ,türelem, segítségnyújtás és annak felismerése, hogy Jézus a gyermekek barátja.

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Szent Piroska Katolikus Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu