6. Búzavirág csoport

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket! (Sebő Ferenc)

Búzavirág csoportunkban keresztény szellemiségben, a népi hagyományok által neveljük gyermekeinket.

Valljuk, hogy - a szabad játék elsődlegessége mellett -, élménydús tevékenységek során fejlődik legjobban a kisgyermekek teljes személyisége, és hisszük, hogy a népi kultúra megismertetése, a hagyományok megélése a nevelés egyik legszebb útja. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk nevelt kisgyermekek betekintést nyerhessenek a népmesék, népdalok, népi játékok, a tárgyi népművészet, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő néphagyományok színes világába, ami láthatatlan, erős szálakkal kapcsolja őket őseinkhez, szülőföldünkhöz, magyar gyökereinkhez. Mindennapjainkat az évkör - az élet körforgása - alapján szervezzük, és azokat ünnepek, jeles napok, világnapok, vöröskeresztes napok fűszerezik. A hagyományőrző szellemiséget külsőségekben is igyekszünk megjeleníteni. Környezetünk díszítésénél és gyermekekkel történő barkácsolás során törekszünk a természetes anyagok használatára.  Örömmel fogadjuk a hagyományos paraszti kultúra még fellelhető elemeit, textileket, használati tárgyakat, kisbútorokat. Ezek jelenléte, vagy új tartalommal való megtöltése formálja a gyermekek szépérzékét, ízlését és közelebb hozza, kézzel foghatóbbá teszi a ránk hagyományozott értékeket.

A hagyományőrzés a mozgástól az egészséges életmódon át a fenntartható fejlődésig minden területre kínál fejlesztési lehetőségeket, mégis számunkra a legfontosabb, hogy segítségével gyermekeinkben elvessük egymás elfogadásának, tiszteletének, megbecsülésének magvait, és gondtalan, boldog óvodás éveik után, felkészülten lépjenek életük következő szakaszába.

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Szent Piroska Katolikus Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu